Hotstone massage

Hotstone massage

De geschiedenis van de hotstone massage laat zien dat verschillende culturen en volkeren over de hele wereld deze techniek al gebruikten. De massage met warme stenen werd gebruikt om (spier)pijnen en andere aandoeningen te verminderen. In andere rituelen gaat men er vanuit dat de warme stenen de balans tussen lichaam en geest herstellen.

In de huidige moderne en hectische tijd is de hotstone massage in populariteit toegenomen en daarmee nu ook een vast onderdeel in onze westerse cultuur.

De massage met de warme stenen maakt de spieren los en ontspannen en bevorderd in hoge mate de doorbloeding. Door de positieve werking op de organen en warmtehuishouding in het lichaam wordt ook de geest tot rust gebracht. De hotstone massage bevordert de stofwisseling en ontdoet het lichaam van afvalstoffen.

De stenen
De stenen die gebruikt worden bij de massage zijn basaltstenen. Dit zijn stenen van vulkanische oorsprong. Door de grote dichtheid van de stenen en het hoge ijzergehalte wordt de warmte lang vastgehouden en langzaam afgegeven. De stenen zijn óf op natuurlijke wijze gevormd waardoor de vorm en grootte van de stenen kan verschillen óf de stenen zijn getrommeld. Getrommelde stenen zijn gelijkmatiger van vorm en liggen gemakkelijker in de hand.

De behandeling
Bij een hotstone behandeling worden allereerst warme stenen op de rug geplaatst en afgedekt. 
Vervolgens wordt op de achterzijde van de benen olie verdeeld en worden de benen gemasseerd met warme stenen. Hierna worden de stenen van de rug verwijderd en ook hierover wordt olie verdeeld. Hierna vind de massage met de warme stenen op de rug plaats.

Behandelingen kunnen variëren in intensiteit en in lengte worden uitgebreid. Een hotstone massage in combinatie met een ontspanningsmassage geeft een heerlijk weldadig effect omdat het alles in zich heeft wat men kan verlangen van een massage