Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage

De klassieke massagevormen, zoals sport- en ontspanningsmassage, zijn gericht op het beïnvoeden van spieren en bloedvaten. Lymfedrainage richt zich echter op het afvoeren van overtollig vocht in het lymfesysteem. De bewegingen zijn zo specifiek dat je niet echt van massage mag spreken.

Bij deze behandeling oefent men een zeer zachte druk uit op de lymfeklieren en banen. Hierbij wordt het lymfevocht met de hand afgevoerd in dezelfde richting als de natuurlijke lymfeafvoer waarbij het ritme van de handgreep van groot belang is. Het ritme moet namelijk overeenkomen met het openen en sluiten van de kleppen in de lymfebanen en gebeurd op een droge huid en in vaststaande volgorde van de handgrepen.

Toepasbaar na sporten/trainen, blessures, met vocht gevulde enkels/benen, na operaties, vermoeidheid, stress, vermoeide benen of ondersteuning van lymfesysteem (preventief).

Deze massages kunnen over het gehele lichaam worden gegeven of deelmassage betreffen. Echter door het rustige karakter kan een behandeling langdurig zijn (bijv. 90 minuten voor- en achterkant van de benen).

Eventueel goed combineerbaar met orthopedisch tapen.