Massages

Massages

Velen onder ons leiden een druk en stressvol leven waarbij het niet uitmaakt of dat nu op het werk is of thuis in de privé situatie. Wij laten ons allemaal leiden door ‘de waan van de dag’. Er wordt dan te vaak vergeten naar het lichaam te luisteren waardoor het op den duur gaat protesteren.

Ook kunnen dagelijkse werkzaamheden leiden tot een ‘protesterend’ lichaam omdat u bijvoorbeeld een zogenaamd ‘zwaar beroep’ heeft in de zorg of bouw. De werkhouding kan verkeerd zijn of de ruimte waarin men werkt is niet optimaal. Repeterende bewegingen, verkeerd tillen of incidenteel uitgevoerde werkzaamheden zoals verbouwen en klussen, verhuizen of tuinieren kunnen allemaal leiden tot vervelende pijnklachten.

Kleine ongevallen of operaties geven ongemak en last, ook nog wanneer men uitbehandeld is bij specialist of fysiotherapeut. Wanneer men mobiel genoeg is om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken is het medische traject (meestal) beëindigd maar kunnen toch nog restklachten overblijven.

Voor al deze gevallen kunnen massages de oplossing bieden.

Natuurlijk zijn voor verschillende klachten individueel te bepalen behandelingen nodig.  Van te voren worden klachten, wensen en de uiteindelijke behandeling besproken. Hier komt mijn filosofie goed tot haar recht omdat met name aandacht voor cliënt en de persoonlijke benadering op dit punt van groot belang is.
De behandelingen zelf worden uiteraard met de grootst mogelijke zorg en concentratie uitgevoerd.

Het is voor mij ook zeer belangrijk om terugkoppeling van cliënten te krijgen over de ontvangen behandeling(en). Hierdoor kan ik op deze ervaringen anticiperen in eventuele vervolgbehandelingen. Vandaar dat altijd naar de ervaring(en) van de cliënt zal worden gevraagd.