Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Karin Kragten. Ik ben SouplessePlus gestart omdat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Ik ben een gekwalificeerd sportmasseur en beheers verschillende massagetechnieken.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de financiële sector, een boeiende maar ook hectische en stressvolle omgeving.  Door omstandigheden werd ik gedwongen goed naar mijzelf te kijken en met name naar mijn werkomgeving. Conclusie van mijn zelfonderzoek was, dat ik in mijn huidige werk niet meer de energie en voldoening haalde die ik zocht.  Op de vraag waar ik die elementen dan wel in terug zou kunnen vinden had ik snel het antwoord: masseren!

Masseren heeft al langere tijd mijn interesse. Naast sportmassage heb ik allerlei andere opleidingen gedaan die betrekking hebben op het masseren. Ik vind het zeer bevredigend om door middel van massage mensen weer op weg te helpen doordat zij fysiek en mentaal weer helemaal ontspannen zijn of vrij van hun pijn of klacht.

Uw zorg is mijn zorg
Tijdens het volgen van de opleidingen en cursussen is het mij duidelijk geworden dat, naast de mensen die een blessure hebben (gehad) of die een ontspannende massage wensen, ook mensen in bijvoorbeeld zorginstellingen veel baat kunnen hebben bij ontspannende massages. Ontspanning in het lijf zorgt ervoor dat, doordat het lichaam minder verkrampt is, er vaak ook minder pijn wordt ervaren. Aanraking van het lichaam op deze manier, anders dan door medici, kan men het gevoel teruggeven dat aangeraakt worden ook weer plezierig kan zijn. De kwaliteit van het leven wordt hierdoor verbeterd. Daar wil ik heel graag mijn steentje aan bijdragen.

Opleidingen

2018
Cupping

2015
Vernieuwing licentie van
Sportverzorging- en massage

2013
Hotstone Massage
Full Body Wellnessmassage

2012
Honing Bindweefselmassage
Manuele Lymfedrainage
Orthopedisch tapen

2011
Sportverzorging- en massage

2010
Ontspanningmassage
Hoofd- en gezichtsmassage
Borst- en buikmassage
Aromatherapie

Vrijwilligerswerk

2017
Roparun

2016
Roparun

2015
Roparun
Beemster Erfgoed Marathon

2014
Roparun
Beemster Erfgoed Marathon

2013
Ronde van Ilpendam

2012
Ronde van Ilpendam
Dag van de Mantelzorg
Purmerend en Volendam

2011
Ronde van Ilpendam
Dag van de Mantelzorg
Purmerend